Log in Register

Log in

 
 
 
GPS Track details
Връх Голямата Икуна Връх Голямата Икуна

Голямата Икуна е един от високите върхове на Ихтиманска средна гора (цели 1221 м.) - намира в Белишкия дял. Превъзходно място за мързелив фототуризъм след работа. Подходът е по стар асфалтов път, но с кола лесно се минава.

Самият вр.Икуна попада в територията на бившо поделение, но достъпът не е проблемен. Около него се мотат 2-3 безобидни песа, а оградата е изгнила и пробита на няколко места. Маршрутът включва 3 малки и една голяма разходка, "уважихме" всички връхчета покрай асфалтовия път.

Пътят е почти равен и надали би затруднил дори мързелив човек, а панорамите са по своему красиви, особено в септемврийските вечери. Посетихме й останките от бившата хижа "Йордан Кискинов", отдавна само спомен от славните времена на соц.БТС и организирания туризъм. Природата е много красива и има изключителни панорамни гледки към Рила и Стара планина, но в нашия случай лошото време ни попречи да ги заснемем. За сметка на това, се насладихме на изключителен залез над Витоша, гарниран с буреносни облаци.

 

Data
Filename 226_Ikuna.rar
Created by LamiaTriglava
Created 2009-09-13
Category Ихтиманска Средна гора
Type Hiking
Season Autumn
GPS receiver Garmin Colorado
Website
Downloads 759
Views 4,660
Size 12.61 KB

Only registered and logged in users can submit a comment.

You are here: Home GPS Tracks Categories Bulgarian Mountains Sredna Gora Ihtimanska Sredna Gora Връх Голямата Икуна