Log in Register

Log in

 
 
 
GPS Track details
Скалишко (Реджепско езеро) Скалишко (Реджепско езеро)

Изходна точка за Скалишкото езеро е пътят започващ малко преди курорт Семково.

Маршрутът преминава по черен път и немаркирана пътека.
Пътят започва в ляво малко преди курорт Семково.

В налачалото е разбит асфалт, следва едър макадам и след това е ситно насипан с чакъл.

Пътят е около 7 километра в посока. Достигайки старите сгради следва отклонение в дясно покрай широка поляна ( може да се използва за паркинг) и  преминавайки покрай малко езерце.

От тук започва пътеката, която стръмно започва да изкачва.

Особеното тук е че подминавайки езерцето се върви по път, който продължава и забива в нищото. Малко преди пътят да започне да завива на дясно и да изкачва трябва да се поеме в ляво за пътеката.  Поставил съм точка кръстопът в трака на мястото, на което трябва да се отклоните. Има  наредени каменни пирамидки, обозначавайки пътеката. Не бяха много на гъсто  но са достатъчни. Самата пътека върви в началото стръмно през гора, след това  преминава през райони с клек. Пътеката е  проходима, като в началото трябва да се следи трака. Има няколко участъка при които пътеката се слива с терена и трябва малко внимание. Поставил съм точки в трака на всички такива участъци. В трака са номерирани, като номерата са съвсем произволни. В клековият участък пътеката се следи на 100%.   Има много добре проследима прусека в клека, като  не се налагат провирания. 

От поляната при Каралааница до езерото на нас ни отне 2:30 часа, като доста се мотахме  за снимки. На връщате час.

До местност Каралааница може да се достигне с лека кола, като  трябва малко по внимателно ( и на места бавно). Това би ви спестило около 4 часа ( в двете посоки) трамбовка по макадам. 

Езерото е много красиво и си заслужава да се види.  Пътеката може  ( според мен) да се използва за слизане от билото през връх Реджепица. реброто не е  гъсто обрасло с клек и може да се върви. 

 

На снимките се вижда състоянието на пътеката.

 

 

Data
Filename skaliski_ezera_11_2020.rar
Created by redex
Created 2020-11-08
Category Рила
Type Hiking
Season Autumn
GPS receiver GPS map 60 CSx
Website
Downloads 201
Views 860
Size 3.03 KB
License

Only registered and logged in users can submit a comment.

You are here: Home GPS Tracks Categories Bulgarian Mountains Mountain system Rila-Rodopi Rila Скалишко (Реджепско езеро)