Log in Register

Log in

 
 
 
GPS Track details
Екопътека Деяница и Чипровски водопад Екопътека Деяница и Чипровски водопад

Траклога преминава по „първата част” от екопътека Деяница и достига до Чипровския водопад.

Изходна точка е ляв разклон по черен път след град Чипровци. На трака е отбелязано с точки разклон и начало черен път. Поема се по пътя и се достига до чешма със изградена маса и столчета от дънери на дървета. Там черния път свършва и започва самата екопътека.

Преминава се по дървено мостче и се излиза на широка поляна. Има голяма табела с описание. Екопътеката започва в ляво. Има табела към водопада. След, като се тръгне по пътеката се достига друго дървено мостче и се върви нагоре в гората. На трака е отбелязано с точка гора начало. Пътеката е ясно очертана и не може да се изгуби. Маркировката е бяло-червено-бяло. Не е в добро състояние но се различва и присъства доста често. След като се достигне до водопада може да се продължи на горе и да се достигне над него. Гледката е много добра, но пътеката в последния участък неосредствено преди върха на водопада е малко екстремна - силно наклонен участък (сипей) и е много хлъзгаво. На трака е отбелязано с точка над водопада.

Разстоянието е около 8,5 км. Време около 5 часа, като ние вървяхме бавно и снимахме здраво.

 

Data
Filename 148_Chiprovski_vodopad.rar
Created by redex
Created 2008-06-14
Category Западна Стара планина
Type Sightseeing
Season Summer
GPS receiver Garmin Colorado
Website
Downloads 878
Views 4,658
Size 4.07 KB

Only registered and logged in users can submit a comment.

You are here: Home GPS Tracks Categories Bulgarian Mountains Balkan Western Balkan Екопътека Деяница и Чипровски водопад