Log in Register

Log in

 
 
 
GPS Track details
х.Хайдушка Песен_х. Козя Стена_х.Хайдушка Песен х.Хайдушка Песен_х. Козя Стена_х.Хайдушка Песен

      Двудневен кръгов маршрут  до хижа Козя стена. Оставихме автомобила на паркинга на х. Хайдушка песен и много важно: Проверихме дали мостчето през дерето е на мястото си и не е отнесено от водата, защото по него ще се върнем на паркинга. След това поехме по пътеката (зелена маркировка) започваща в дясно от хижата. В подножието на връх Кучето напуснахме маркираната пътека и по въжетата се изкачихме до върха. От там слязохме на х. Козя стена да се настаним и да оставим големите раници. Пихме по бира и тръгнахме към  вр.Баба. От там по билото и по стоманените въжета стигнахме до вр. Козя стена. След това по подсичащите пътеки се върнахме обратно в хижата. Вечеряхме като не пропуснахме и известната Бисквитена торта.

      На другия ден – кафе, чай ,  няколко мекици и на път. След няколко минути пътеката се раздели на две – поехме по десния (билния) маршрут. Не е по-труден, а гледката е супер. Под връх Ушите пътеката се разделя. Лявата (червената) продължава към х.Ехо, а ние поехме по дясната.  Има табела х. Хайдушка песен. След около 350м. напуснахме маркираната пътека (подсичаща и не е интересна) и тръгнахме по билото вляво до вр. Кашка. Там пътеката се разделя: синя към вр. Васильов и жълта (нашата) към Хайдушка песен. След около 500м пътеката навлиза в  широколистна гора  и така е до хижата.

 

Data
Filename х.хайдушкапесен_х._козястена_х.хайдушкапесен.zip
Created by Getzaka
Created 2019-08-04
Category Средна Стара планина
Type Hiking
Season Summer
GPS receiver GARMIN GPSMAP 64S
Website
Downloads 126
Views 486
Size 73.13 KB
License

Only registered and logged in users can submit a comment.

You are here: Home GPS Tracks Categories Bulgarian Mountains Balkan Central Balkan х.Хайдушка Песен_х. Козя Стена_х.Хайдушка Песен