Log in Register

Log in

 
 
 
GPS Track details
Бутковското езеро (Керкини) Бутковското езеро (Керкини)

Маршрутът представлява авто и воден преход около и през Бутковското езеро (старото българско име) / Лимни Керкини (сегашното гръцко име).

Мястото е обиталище на хиляди водни птици - корморани, пеликани, чапли, фламинго, щъркели, гмурци, ... Т.е. благодатно място за фототуризъм. Повечето патки са свикнали с хората и като видят телеобектив, започват кокетно да позират ;-)

Намира се в южните поли на Беласица, близо до границата и е леснодостъпно. Може да се посети не само с организиран туризъм, но е желателно в компанията да има орнитолог, който да разпознава различните птици и да разказва занимателни истории.

Водният тур се организира от едно пристанище (може и да са повече, но не видяхме другаде лодки), струва 7 евро на човек и на 101% си заслужава. В таверната може да се похапнат гръцки специалитети на разумни цени, полети с истинско узо и псевдовиното рецина.

За фотолюбителите: 250+ мм обектив е задължителен, забравете за разни "сапунерки", не вършат работа. Добра работа вършат и телеконверторите.

 

Data
Filename kerkini.rar
Created by LamiaTriglava
Created 2016-04-30
Category Тракове от други държави
Type
Season
GPS receiver
Website
Downloads 181
Views 2,802
Size 13.2 KB

Only registered and logged in users can submit a comment.

You are here: Home GPS Tracks Categories Tracks from other countries Бутковското езеро (Керкини)