Log in Register

Log in

 
 
 
GPS Track details
Остров Тасос, Ипсарион Остров Тасос, Ипсарион

Тракът е по маршрут Скала Потамия - Потамия - връх Ипсарио - връх Профитис Илиас - Слизане от Профитис Илиас.

Дължината на маршрута е 17,5 км от Потамия. Или 26,5 км в случай, че тръгвате от Скала Потамия. В този случай, за да стигнете до Потамия е добре да избягвате най-прякото шосе - околовръстното на острова. Може да се мине по странични улички, черни пътища и пътечки.

Същинското тръгване по маршрута е при т.Старт - има голама табела на английски. Малко след това е и единствената вода по маршрута. Всъщност нагоре има още едно изворче, но беше малко встрани от пътеката, а и не може да се разчита, че работи през всички сезони.

Изкачването до билото е по долина. След като се излезе на билото вляво се стига до първенеца на планината връх Ипсарио (1204). След това по обратния път на север се стига и до Профитис Илиас. Той е малко по-нисък, но гледките от него си струват ходенето. Слизането от върха е особено и е доста трудно. На север и изток са отвеси, затова тръгваме в обратната посока до т.Rzkl9, подсичаме отвесните скали от север попътечка с неприятен страничен наклон, прехвърляме се през остър ръб при т.Rzkl10 и се спускаме по едно ребро в долината по която дойдохме.

В GPS-файла са включени и ферито от Керамоти, околовръстния път на острова и един манастир който посетихме.

 

Data
Filename 107_thasos.rar
Created by emo
Created 2016-04-30
Category Тракове от други държави
Type
Season
GPS receiver
Website
Downloads 285
Views 4,160
Size 59.06 KB

Only registered and logged in users can submit a comment.

You are here: Home GPS Tracks Categories Tracks from other countries Остров Тасос, Ипсарион